Educație

Obține un randament ridicat la bursa de valori

randament ridicat la bursa de valori

Te salut! În articolul de astăzi îți voi prezenta câteva modalități prin care poți obține un randament ridicat la bursa de valori.

Foarte multe persoane se plâng pe baza rezultatelor obținute în urma investițiilor făcute la bursa de valori. Acest lucru se întâmplă deoarece aceste persoane ajung să investească la bursa de valori sau să ,,joace” la bursă fără să dispună de minime cunoștințe în domeniul financiar-contabil.

,,Cea mai importantă regulă este să nu pierzi bani”!

Pentru a respecta cea mai importantă regulă care guvernează domeniul investițiilor, am pregătit o listă de trei modalități prin care să obții un randament ridicat la bursa de valori.

1. Fă-ți un plan de investiții!

Cred cu tărie că atunci când iei în calcul investiția în anumite active, trebuie să stabilești de la bun început modul prin care vei face acea investiție. Orizontul de timp, suma pe care dorești să o investești, cât ești dispus să pierzi, sunt date pe care trebuie să le stabilești de la început. Un alt factor important este reprezentat de suma pe care ar trebui să o câștigi în urma investiției.

Foarte multe persoane ajung să investească în piața de capital fără să își facă temele, deznodământul îl știi deja.

În domeniul investițiilor, la fel ca în alte domenii de activitate, este forte important să știi unde te afli. Totodată să îți propui destinația unde vrei să ajungi. În acest sens trebuie să ai în vedere și ce fel de mijloace folosești pentru a putea ajunge la destinația propusă. De aceea consider că ai nevoie de un plan de investiții. Planul te va ajuta să te ghidezi și să nu te abați din drumul tău investițional.

2. Poți obține un randament ridicat la bursa de valori dacă reduci costurile!

Unul dintre factorii care trag în jos randamentul obținut în urma investițiilor la bursa de valori este costul cu platforma de tranzacționare. Este necesar să faci o cercetare cu privire la brokerii autorizați. Trebuie să verifici la fiecare în parte ce fel de comisioane solicită. Unii dintre ei au comisioane anuale, la încasarea dividendelor, alții nu au comisioane.

Este necesar să verifici pragurile de comisionare (comisionul cerut de broker pentru fiecare ordin executat). Toate aceste comisioane se regăsesc pe site-ul fiecărui broker, trebuie doar studiate. În funcție de datele obținute de la fiecare broker în parte, îți alegi intermediarul cu care vei tranzacționa.

3. Pentru a obține un randament ridicat la bursa de valori, corelează datele din analiza fundamentală cu cea tehnică!

Dacă vrei să devii investitor, trebuie să cunoști foarte bine domeniul în care vrei să investești. Este necesar să deții cele mai noi informații cu privire la situația financiară atât a sectorului de activitate, cât și a companiei în care vrei să investești sau ai investit deja.

Cu toate acestea, nu este destul pentru a putea obține un randament ridicat. Pe lângă informațiile obținute din analiza fundamentală a sectorului de activitate și a companiei, este necesar să faci și o analiză tehnică a companiei.

Acest lucru este necesar, deoarece formațiunile care sunt prezente pe graficul de tranzacționare pot indica momentul oportun de achiziționare sau de vânzare a unui activ. În acest fel poți crește considerabil randamentul obținut în urma investițiilor la bursa de valori.

Cu siguranță mai sunt și alte metode prin care poți obține un randament ridicat la bursa de valori, dar cred că acestea sunt unele dintre cele mai importante. Dacă vei ține cont de ele, vei obține randamente superioare.
Scopul acestui articol este să te ajute să înțelegi că este necesar să știi mereu unde te afli, unde vrei să ajungi, și poate cel mai important, cum vei face asta.

Iți mulțumesc pentru timpul acordat, dacă dorești să completezi acest articol cu alte modalități prin care poți obține un randament ridicat la bursa de valori, te aștept mai jos la rubrica de comentarii.

Dacă ți-a plăcut acest articol dă-i un share să afle și prietenii tăi!
Abonează-te la blogul meu pentru a primi cele mai noi articole!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *