Analize

Indicele BET 17.06.2020 – Analiză tehnică

Acțiunile grupului TeraPlast

Indicele BET în data de 17.06.2020. Graficul folosit pentru analiza tehnică a este cel zilnic.

În ultima perioadă indicele BET s-a aflat pe un trend ascendent. Această creștere a avut loc în ciuda rezultatelor slabe pe care le-au obținut companiile incluse în indicele BET.

Creșterea de care a avut parte indicele BET, a survenit în urma corecției suferită în luna Martie. Atunci, din cauza infectării cu SARS-CoV-2 în rândul populației și a panicii instituite în piață, indicele BET a suferit o corecție de aproximativ 32%. Corecția a început în jurul valorii de 10.200, oprindu-se în jurul valorii de 6.300 de puncte.

Această corecție nu a fost de amplitudinea celei din perioada anilor 2008 – 2009, deși unii specialiști susțineau că va fi mai rău ca atunci. Corecția din perioada anilor 2008 -2009, a fost mult mai pronunțată, undeva spre 83%. Într-un articol scris recent, găsești mai multe informații despre corecția care tocmai ce a avut loc.

Conform graficului, indicele BET a reușit să depășească zona de rezistență de la 8.400, ulterior și pe cea de la 8.600. Această zonă transformându-se într-o zonă de suport foarte importantă.

În ultimele trei zile, indicele BET nu a reușit să depășească zona de rezistență din jurul valorii de 8.700. Aceasta fiind indicată pe grafic cu ajutorul mediei mobile de 100 de zile, marcată cu ajutorul culorii verzi. În schimb de câte ori coboară sub retragerea Fibonacci de 50%, este împins în sus. Un semn clar că o parte dintre investitori se află într-o fază de acumulare.

Analiză tehnică indice BET 17.06.2020
Analiză tehnică indice BET 17.06.2020

În această perioadă investitorii acumulează acțiuni. Aceștia profită și de faptul că traversăm o perioadă în care o parte dintre companii distribuie dividende.

Evoluția ascendentă și entuziastul investitorilor de până acum trei zile se datorează în mare parte și faptului că Bursa de Valori de la București a fost promovată la statutul de piață emergentă. În acest sens începând cu Septembrie 2020, la Bursa de Valori București este posibil să vedem creșteri de lichiditate și posibile creșteri ale cotațiilor acțiunilor.

Odată cu promovarea Bursei de Valori București la statutul de piață emergentă, o serie de investitori instituționali își vor îndrepta atenția către companiile din România care sunt cotate la Bursa de Valori de la București.   

Această analiză are caracter informativ și nu reprezintă o recomandare de investiție.

Abonează-te la blogul meu pentru a primi cele mai noi articole!

Dacă ți-a plăcut acest articol dă-i un share să afle și prietenii tăi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *