Analize

Indicele BET 08.10.2019 – Analiză tehnică

Acțiunile grupului TeraPlast

Indicele BET în data de 08.10.2019. Graficul folosit pentru analiza tehnică a este cel zilnic.

În continuare la ceea ce am prezentat în articolul din data de 04.09.2019, indicele BET a avut o evoluție ascendentă. Conform graficului, indicele BET a reușit să depășească zona de rezistență de la 9.300. Această zonă transformându-se într-o zonă de suport foarte importantă.

Indicele BET a avut o evoluție ascendentă, conform graficului, indicele BET a reușit să depășească zona de rezistență de la 9.300.

Analiză Tehnică Indicele BET 08.10.2019
 

Evoluția ascendentă se datorează în mare parte faptului că Bursa de Valori de la București a fost promovată la statutul de piață emergentă. În acest sens începând cu Septembrie 2020, pe BVB vom vedea creșteri de lichiditate și posibile creșteri ale cotațiilor acțiunilor. Odată cu promovarea Bursei de Valori București la statutul de piață emergentă, o serie de investitori instituționali își vor îndrepta atenția către companiile din România cotate la BVB.   

Având în vedere că Joi 10.10.2019, se va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. În scenariul în care Guvernul va pica, este posibil să vedem corecții semnificative pe piața de capital românească. Aceste momente produc panică și induc investitorilor o stare de instabilitate.   

În cazul în care guvernul nu va pica în urma votului moțiunii de cenzură, ne putem aștepta la creșteri ale indicelui BET spre zona 9.700 – 9.800, unde o serie de investitori este posibil să marcheze o parte din profituri.    

Această analiză are caracter informativ și nu reprezintă o recomandare de investiție.

Dacă ți-a plăcut acest articol dă-i un share să afle și prietenii tăi!

Abonează-te la blogul meu pentru a primi cele mai noi articole!

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *