Educație

Cum folosesc cardul de credit?

cum folosesc cardul de credit

Cardul de credit este un instrument de plată denumit popular și card pentru cumpărături. Cu ajutorul acestui instrument ai acces la o linie de credit oferită de banca la care deții un card de debit. Cardul de credit însoțește un card de debit, care de obicei este cardul de salariu.

Experții în finanțe personale cheltuiesc multă energie încercând să te împiedice să folosești abuziv cardul de credit. Aceștia au un motiv întemeiat pentru care te învață să eviți să folosești cardul pentru cumpărături.

Atenție nu susțin că un card de credit nu este bun. În acest articol vreau doar să te învăț să fii atent la modul cum îl utilizezi și pe ce îți cheltui banii de pe el.

Într-un articol anterior ți-am explicat ce este cardul de credit și care este diferența între cardul de credit și cardul de debit. Dacă vrei să citești articolul, îl găsești aici.

Experții în finanțe personale evită să recomande folosirea cardului de credit, deoarece multe peroane au tendința de a abuza de el. Acest lucru fiind unul foarte periculos, deoarece poți ajunge într-un timp foarte scurt la datorii mari. Cu toate acestea, contrar credinței populare, dacă înveți să folosești corect cardul de credit, ai posibilitatea să beneficiezi de multe lucruri în comparație cu folosirea cardului de debit.

Fiecare bancă comercială care emite carduri de credit are o politică de utilizare a acestuia. În acest sens este foarte important să citești cu atenție documentele pe care le semnezi la primirea cardului de credit. Acest lucru te va ajuta să înțelegi mai bine cum să folosești corect cardul de credit și să eviți să plătești dobânzi și comisioane către banca emitentă.

Folosește o aplicație pentru gestionare a cheltuielilor, în acest mod poți să observi câți bani ai cheltuit de pe cardul de credit și cât trebuie să pui la loc pentru a evita plata dobânzilor.

Nu cheltui mai mult decât îți poți permite în momentul acela!

Știu că este tentant pentru tine ca posesor de card de credit să vrei și aia și aialaltă, mai ales când dispui pe cardul tău de credit de câteva mii de lei. Gândește-te că plata în rate este doar un miraj, tu plătești acum cu timpul tău viitor. Îți faci un moft, care te va costa timpul tău viitor.

Folosește cardul de cumpărături la partenerii băncii emitente, în acest fel poți acumula puncte de fidelizare. Puncte pe care le poți folosi la cumpărăturile viitoare. În acest fel o parte din banii cheltuiți, ți se vor întoarce în portofel sau pe card, după caz.

Majoritatea cardurilor de credit vin în mod automat cu o multitudine de protecții și beneficii pentru consumatori, de care tu poate nici nu știi că beneficiezi. Asigurarea de sănătate, asigurarea de călătorie, intrarea gratuită în anumite spații comerciale din aeroporturi sunt doar câteva dintre acestea.

Informează-te despre aceste bonusuri, pentru că este inutil să nu le folosești sau să mai plătești o dată pentru ele.

Îți las mai jos un video care explică într-un mod mai animat modul de folosire al cardului de credit.

Închei acest articol prin a-ți mulțumi pentru timpul acordat și sper că am putut să îți fiu de ajutor.

Dacă ți-a plăcut acest articol dă-i un share să afle și prietenii tăi!

Abonează-te la blogul meu pentru a primi cele mai noi articole!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *