Analize

Analiză tehnică compania IAR SA Brașov (IARV)

Acțiunile grupului TeraPlast

Compania IAR SA Brașov (IARV) a crescut astăzi cu 6,2%. Prețul acțiunii a reușit să depășească zona de rezistență de la 14,9 și a închis la 15,4.

În ultima perioadă compania IAR SA Brașov (IARV) s-a aflat pe un trend lateral. După corecția de la începutul pandemiei, prețul acțiunii a început să crească ușor de la minimul de 8,9 atins în data de 13.03.2020, până în zona de 15,4. În această zonă a respins și odată cu distribuirea dividendelor, prețul acțiunii a corectat până în zona de 13,6 de unde a început o evoluție mai mult laterală.   

În primul trimestru al anului 2020, cifra de afaceri a companiei IAR SA Brașov (IARV)  a crescut cu aproximativ 45 % față de ultimul trimestru al anului 2019. Față de cifra de afaceri din primul trimestru 2019, în trimestrul I 2020, compania IARV a obținut o creștere de 16%.

Profitul net a crescut cu 51 % în primul trimestru din 2020, față de primul trimestru din 2019.  

Compania IAR SA Brașov va publica rezultatele pentru trimestrul II din 2020 în data de 31.08.2020.

Pe termen scurt, este posibil ca prețul acțiunii să evolueze în zona de 14,9 – 15,4. Pe termen lung mă aștept ca prețul acțiunii să crească.

Analiza tehnica compania IAR SA BRASOV

Având în vedere faptul că în primul trimestru al anului 2020 compania a obținut rezultate foarte bune și că pandemia nu a afectat prea tare activitatea companiei, mă aștept ca și în trimestrul II din acest an să obțină rezultate foarte bune. În acest sens este posibil ca rezistența minoră de la 15,4 să fie depășită și prețul acțiunii să își continue trendul ascendent până în zona 16,5. În această zonă se află și retragerea Fibonacci 76,4%, care va servi ca zonă de rezistență.  

Deși cotația s-a apreciat, indicatorul MACD și mediile mobile de 10 și 20 îmi sugerează că în momentul de față acțiunile companiei se află pe un trend ascendent. Indicatori prezenți pe grafic, RSI și STOCH îmi arată că acțiunile companiei IARV se află într-o zonă de supracumpărare. Este posibil ca prețul acțiunii să mai rămână o perioadă în zona de supracumpărare. Faptul că media mobilă de 20 de perioade a străpuns-o ascendent pe cea de 50 de perioade este un alt factor care îmi sugerează că trendul ascendent al companiei IARV nu s-a terminat.

Această analiză are caracter informativ și nu reprezintă o recomandare de investiție.

Abonează-te la blogul meu pentru a primi cele mai noi articole!

Dacă ți-a plăcut acest articol dă-i un share să afle și prietenii tăi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *