Educație

Aplicații pentru gestionarea cheltuielilor

Ministerul Finanțelor Publice emite a treia serie Fidelis

Te salut! Îți mulțumesc pentru că ai hotărât să-mi acorzi cinci minute din timpul tău pentru a afla ce aplicații pentru gestionarea cheltuielilor îți recomand.

Așa cum ți-am promis în articolul trecut, cel prin care te-am învățat cum să economisești cu ajutorul Factorului Latte, în articolul de față îți voi explica de ce este bine să îți monitorizezi mereu finanțele, să știi tot timpul de ce sumă dispui.

Pentru a fi capabil să gestionezi o sumă mare de bani, este necesar să știi să gestionezi mai întâi o sumă mică. În acest sens îți voi relata o situație des întâlnită, pentru a putea să înțelegi mai bine la ce mă refer.

Foarte multe persoane se plâng că nu dispun de mai mulți bani. ,,Dacă ar avea mai mulți bani, ar duce un trai mai bun, ar putea să facă afaceri și să prospere”. ,,Problema” este că uneori aceste persoane reușesc să facă rost de o sumă consistentă de bani. Fie prin unele câștiguri (pariuri, loto… visul oricărui român), fie prin diverse moșteniri.

De cele mai multe ori aceste povești au un final nefericit. Acest lucru se întâmplă tocmai din cauza faptului că persoanele în cauză, nu dispun nici măcar de cunoștințe minime necesare administrării finanțelor. Se trezesc peste noapte cu o sumă importantă în cont. Neștiind ce să facă cu ea, ajung să o risipească pe tot felul de bunuri inutile.

Acest lucru este oarecum normal firii umane. Persoanele, care în trecut au avut diferite lipsuri, acum dispun de mulți bani având ocazia să își facă toate poftele inimii. În schimb, oamenii nu iau în calcul faptul că acea sumă se poate termina. Ei nu sunt atenți la modul cum își administrează banii și se trezesc din vis atunci când nu îi mai au.

,,Nu contează cât câștigi într-o lună, cel mai important este cu cât rămâi la sfârșitul lunii”

Pe internet se pot găsi o sumedenie de documentare despre proasta gestionare a finanțelor. Despre cum foarte multe persoane au ajuns la sapă de lemn, chiar după ce au avut la dispoziție sume uriașe de bani. Unii au ajuns într-o situație mult mai rea, decât atunci când nu dispuneau de acele sume importante.

Acest fenomen se petrece mai ales în rândul persoanelor care nu își gestionează cheltuielile. Persoanele în cauză nu sunt atente pe ce își cheltuie banii. Nu au un mod de a gestiona finanțele de care dispun. Ajung să cheltuie sume consistente pe lucruri lipsite de importanță.

Așa cum ți-am prezentat mai sus, pentru a putea fi capabil să gestionezi sume mari de bani, trebuie mai întâi să înveți să te descurci cu sume mici. Dacă nu poți gestiona o sumă mică, dacă nu știi pe îți ce cheltui banii zi de zi, cum o să fii în stare să gestionezi sume mari? Atunci o să știi pe ce îți cheltui banii?

Acum că ai înțeles de ce este important să îți gestionezi cheltuielile, să îți explic cum poți folosi aplicații pentru gestionarea cheltuielilor, care te pot ajuta să eviți situația prezentată anterior.

Aplicațiile pentru gestionarea cheltuielilor te ajută să ai un control mai bun asupra cheltuielilor pe care le faci în fiecare lună. Sunt foarte importante pentru sănătatea ta financiară. Dacă o să faci o căutare în magazinul de aplicații al celor de la Google, o să rămâi surprins câte aplicații pentru gestionarea cheltuielilor o să găsești. Cu toate acestea, oamenii nu prea le bagă în seamă.

Mai jos o să îți descriu trei aplicații pentru gestionarea cheltuielilor pe care eu le-am folosit și care mi se par printre cele mai bune.

Bluecoins

Personal folosesc o aplicație care se numește Bluecoins. Aplicația îmi oferă posibilitatea să îmi introduc toate conturile de care dispun. Îmi permite să fac transferuri între ele, dispune de o sumedenie de grafice și moduri de a prezenta situația financiară pe intervale de timp diferite. Aplicația de gestionare a finanțelor este disponibilă în Google Play, atât în variantă gratuită, cât și în variantă premium.

La început am folosit varianta gratuită, care este foarte bună. Ulterior am decis să trec la varianta premium pentru că nu este scumpă și dispune de câteva opțiuni în plus față de versiunea gratuită.

Wallet

Înainte de a folosi aplicația pentru gestionarea cheltuielilor, Bluecoins, am mai folosit și alte aplicații disponibile în Google Play. Una dintre ele este aplicația celor de la Google, Wallet. Aplicația lor este foarte bună. Dispune de foarte multe opțiuni prin care poți să vezi cât mai eficient cât cheltui și pe ce. Asemănător cu aplicația Bluecoins, Wallet este disponibilă, atât în versiunea gratuită, cât și în cea premium.

Cashcontrol

Am mai folosit în trecut și aplicația Cashcontrol, aplicație dezvoltată de un român. La fel ca celelalte două aplicații pentru gestionarea cheltielilor, Cashcontrol îți oferă posibilitatea de a avea acces la tot felul de grafice și rapoarte.

Scopul acestui articol este să te ajute să înțelegi că este foarte important să știi mereu de ce sumă dispui. Este important să știi de unde vin banii tăi și pe ce se duc. În situația în care ai probleme cu finanțele personale să poți face o analiză să vezi dacă banii pe care îi cheltuiești lunar sunt cheltuiți în folosul tău sau nu.

Iți mulțumesc pentru timpul acordat, dacă dorești să completezi acest articol cu alte aplicații pentru gestionarea cheltuielilor, te aștept mai jos la rubrica de comentarii.

Dacă ți-a plăcut acest articol dă-i un share să afle și prietenii tăi!

Abonează-te la blogul meu pentru a primi cele mai noi articole!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *