Analize

Analiză tehnică pe compania Romgaz 18.06.2020

Acțiunile grupului TeraPlast

Compania Romgaz (SNG) în data de 18.06.2020. Graficul folosit pentru analiza tehnică a este cel zilnic.

În ultima perioadă compania Romgaz (SNG) se află pe un trend ascendent.

Creșterea pe care o are compania Romgaz, survine în urma corecției suferită în luna Martie. Din cauza infectării cu SARS-CoV-2 și a panicii instituite în piață, compania Romgaz a suferit o corecție de aproximativ 35%. Corecția a început în jurul valorii de 38.40 lei, oprindu-se în jurul valorii de 24.95 lei.

În primul trimestru al anului 2020, cifra de afaceri a companiei Romgaz a scăzut cu 16% față de primul trimestru al anului 2019. Profitul net a crescut cu 5.5% în primul trimestru 2020, față de primul trimestru 2019. În acest sens acționarii companiei Romgaz au hotărât distribuirea unui dividend de 1,6 lei pe acțiune.

Conform graficului, compania a reușit să depășească zona de rezistență de la 30.78, ulterior și pe cea de la 32.24. Indicatorul MACD ne arată că în momentul de față acțiunile companiei se află pe un trend ascendent. Le fel și cei doi indicatori prezenți pe grafic, RSI și STOCH.

În jurul valorii de 28.50 lei, mediile mobile de 10 și 20 de zile (marcate cu roșu și albastru) au intersectat-o pe cea de 50 de zile (marcată cu maro), ceea ce a confirmat trendul ascendent al acțiunilor companiei Romgaz.

analiza tehnica compania Romgaz 18.06.2020
 

Odată spartă rezistența de la 32.24 lei, mă aștept ca prețul acțiunilor Romgaz să continue trendul ascendent, până la retragerea Fibonacci de 38.2%. În caz contrar, în situația în care prețul acțiunilor vor corecta, mă aștept ca zona de suport de la 30.78 să reziste fără probleme.

În perioada următoare, mai exact pe data de 02.07.2020, va fi data ex-dividend pentru compania Romgaz. În general în perioada apropiată de data ex-dividend, acțiunile companiilor cresc. La data ex-dividend corectează cu aproximativ randamentul dividendului. 

Investitorii intră la cumpărare, deoarece doresc să beneficieze de dividendele distribuite de către compania respectivă. De aceea consider că prețul companiei Romgaz va mai crește. În plus, compania a semnat recent un memorandum pentru construcția unei centrale pe gaze și a unor capacități eoliene și fotovoltaice.

Această analiză are caracter informativ și nu reprezintă o recomandare de investiție.

Abonează-te la blogul meu pentru a primi cele mai noi articole!

Dacă ți-a plăcut acest articol dă-i un share să afle și prietenii tăi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *