Analize

Analiză tehnică compania Transgaz (TGN) 26.06.2020

Acțiunile grupului TeraPlast

Compania Transgaz (TGN) în data de 26.06.2020. Graficul folosit pentru analiza tehnică a este cel zilnic.

În ultima perioadă compania Transgaz (TGN) se află pe un trend ascendent.

Creșterea pe care o are compania Transgaz, survine în urma corecției suferită în luna Martie, când din cauza infectării cu SARS-CoV-2 în rândul populației și a panicii instituite în piață, compania Transgaz a suferit o corecție de aproximativ 43%. Corecția a început în jurul valorii de 374 lei, oprindu-se în jurul valorii de 214 lei.

În primul trimestru al anului 2020, cifra de afaceri a companiei Transgaz a crescut cu 8% față de primul trimestru al anului 2019. Profitul net a crescut cu 5.5% în primul trimestru 2020, față de primul trimestru 2019. Față de trimestrul IV din 2019, în primul trimestru din 2020, compania Transgaz a obținut un profit net cu 61% mai mare. În acest sens acționarii companiei Transgaz au hotărât distribuirea unui dividend de 15,47 lei pe acțiune. Randamentul estimat al dividendului este de 6%.

Conform graficului, compania Transgaz a reușit să depășească zona de rezistență de la 294. Ulterior în zona 313 a respins.

Analiza tehnica TGN

În data de 25.06.2020, a fost data ex-dividend, fapt ce a dus la corecția prețului cu 5,6%. Deși cotația s-a apreciat, indicatorul MACD ne arată că în momentul de față acțiunile companiei se află pe un trend descendent. Le fel și cei doi indicatori prezenți pe grafic, RSI și STOCH. Indicatorul Stochastic ne indică faptul că prețul acțiunilor Transgaz se află într-o zonă de supravânzare.

În jurul valorii de 304 lei, mediile mobile de 10 și 20 de zile (marcate cu roșu și albastru) s-au intersectat, indicând un trend minor de corecție. Media mobilă de 50 de zile (marcată cu maro), a intersectat-o pe cea de 100 de zile. Fapt ce mă duce cu gândul că trendul major rămâne ascendent. Este posibil ca în următoarele zile, în situația în care cotația nu reușește să străpungă rezistența de la 294, să vedem o ușoară corecție până în zona 275.

În situația în care rezistența de la 294 va fi străpunsă, aceasta se va transforma într-un important prag de suport. Odată străpunsă rezistența de la 294 lei, mă aștept ca prețul acțiunilor Transgaz să continue trendul ascendent, până la retragerea Fibonacci de 61.8%, ținta fiind 313 lei.

Citește și Analiză tehnică pe compania Romgaz

Conducta Ungheni – Chișinău urmează să fie pusă în funcțiune până la data de 01.08.2020. Acest fapt este îmbucurător pentru companie, însă faptul că în anul 2020, gazul produs de rușii de la Gazprom nu va mai tranzita România, va duce la diminuarea profitul companiei.

Această analiză are caracter informativ și nu reprezintă o recomandare de investiție.

Abonează-te la blogul meu pentru a primi cele mai noi articole!

Dacă ți-a plăcut acest articol dă-i un share să afle și prietenii tăi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *