Analize

Analiză tehnică compania OMV Petrom 08.10.2020

Acțiunile grupului TeraPlast

În ultima perioadă compania OMV Petrom (SNP) a avut o evoluție descendentă. Trendul major pe care se află compania OMV Petrom este unul ascendent. Însă în interiorul acestui trend ascendent, s-a format un minitrend descendent.

Prețul acțiunii a reușit să depășească zona de rezistență de la retragerea Fibonacci de 50%, însă pentru puțin timp. Odată cu pesimismul și incertitudinile care apasă pe bursele de valori din toată lumea, compania OMV Petrom a intrat pe un trend de corecție, care se pare că s-ar apropia de sfârșit.

Calculat la prețul de închidere de 0.3270, compania OMV Petrom se află printre cele mai ieftine societăți listate la BVB, având un PER de 7,4.

Conform ultimelor rapoarte financiare, în semestrul I 2020, cifra de afaceri a companiei OMV Petrom a scăzut cu aproximativ 11 % față de primul semestru al anului 2019.

Activitatea companiei a fost serios afectată de pandemie. Acest aspect rezultând și din faptul că profitul net al companiei OMV Petrom a fost mai mic în semestrul I 2020 cu aproximativ 56% față de primul semestru din 2019.

Nici rezultatele trimestriale nu arată mai bine. În trimestrul II 2020 compania a obținut o scădere de aproximativ 67% a profitului net față de primul trimestru din 2020. Cifra de afaceri trimestrială se află și ea în scădere, cu 34% mai mică în trimestrul II 2020, decât în trimestrul I 2020.

Dacă aruncăm o privire pe grafic, observăm faptul că prețul acțiunilor OMV Petrom se tranzacționează în zona de suport a canalului ascendent. În acest sens estimez că pe termen lung prețul ar putea să crească. Indicatorii MACD și STOCH indicând acest lucru.

Analiza tehnica OMV Petrom
Analiză tehnică compania OMV Petrom

Datorită faptului că acțiunile OMV Petrom se tranzacționează în zona de rezistență a trendului minor descendent, pe termen scurt mă aștept ca prețul acțiunilor să străpungă zona de suport a trendului major ascendent, marcat cu linie punctată roșie și să corecteze până în zona retragerii Fibonacci de 76,4%.

Ulterior, din această zonă mă aștept ca prețul acțiunilor OMV Petrom să își reia creșterea și să reintre pe trendul major ascendent.

Un prim preț țintă pe creștere ar fi zona de la 0,3430. Desigur, acest lucru este posibil în situația în care guvernul nu va introduce cu noi măsuri de restricție care ar putea afecta și vânzările companiei.  În această situație, cel mai probabil acțiunile OMV Petrom își vor continua corecția în primă fază spre 0,31.   

Această analiză are caracter informativ și nu reprezintă o recomandare de investiție.

Abonează-te la blogul meu pentru a primi cele mai noi articole!

Dacă ți-a plăcut acest articol dă-i un share să afle și prietenii tăi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *