Analize

Analiză tehnică Banca Transilvania 04.10.2020

Acțiunile grupului TeraPlast

Banca Transilvania (TLV) în data de 04.10.2020. Graficul folosit pentru analiza tehnică a este cel zilnic.

În ultima perioadă Banca Transilvania s-a aflat pe un trend major ascendent. Trendul minor fiind cel descendent.    

Impulsul pozitiv de care a beneficiat Banca Transilvania a survenit și în urma faptului că în luna Septembrie 2020, Banca Transilvania a fost inclusă în rândul companiilor care fac parte din indicii FTSE Russel. Odată cu promovarea Bursei de Valori București la statutul de Piață Emergentă.  

Chiar dacă în primul semestru al anului 2020, cifra de afaceri a Băncii Transilvania a scăzut cu aproximativ 4 % față de primul semestru al anului trecut, investitorii au încredere în continuare în această companie.

Conform graficului, Banca Transilvania a reușit să depășească zona de rezistență de la 2.4 lei. Ulterior în zona 2.55 a respins. Reculul fiind unul destul de puternic. Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă România a fost promovată la statutul de Piață Emergentă. ,,Aleșii” au hotărât majorarea pensiilor cu 40%. Acest lucru este unul destul de sensibil pentru economia României. Poate afecta serios viitorul economic al țării.

Agențiile de rating din străinătate ar putea lua hotărârea de retrogradare a ratingului de țară a României, în urma posibilei creșteri cu 40% a pensiilor. Fapt ce a determinat și precauția sau frica unor investitori de a mai investi în companiile listate la BVB.   

Data de 02.10.2020, a fost dată ex-dividend pentru Banca Transilvania, de aceea apare pe grafic o corecție de  aproximativ 5 %. În perioadă imediat următoare, mă aștept ca prețul să nu crească. La jumătatea lunii Octombrie va avea loc și data ex-dividend pentru acțiunile gratuite. În acest an Banca Transilvania va distribui 1 acțiune gratuită la 10 deținute. Prețul acțiunilor ar urma să corecteze din nou.   

analiză tehnică Banca Transilvania
Analiză Tehnică Banca Transilvania 04.10.2020

Indicatorul MACD și mediile mobile de 10 și 20 îmi sugerează faptul că cel puțin pe termen scurt cotația acțiunilor Băncii Transilvania se află pe un trend descendent. Ceilalți doi indicatori, RSI și STOCH indică faptul că acțiunile companiei se află într-o zonă de corecție. STOCH indică faptul că acțiunile Băncii Transilvania se regăsesc într-o zonă de supravânzare. În acest moment prețul acțiunilor se află în zona mediei mobile de 50 de zile. În perioada următoare cred că prețul își vă continua trendul descendent spre media mobilă de 100 de zile și chiar sub aceasta.

Mă aștept ca pe termen scurt, cel puțin până la jumătatea lui Octombrie, când va avea loc distribuirea de acțiuni gratuite, prețul TLV să evolueze lateral, eventual să corecteze spre 2.2 lei. Odată cu distribuirea acțiunilor gratuite, mă aștept ca prețul acțiunilor Băncii Transilvania să corecteze până spre zona 2.1 lei. De la acest suport mă aștept ca prețul acțiunilor să înceapă să crească și să își continue trendul major de creștere.

Această analiză are caracter informativ și nu reprezintă o recomandare de investiție.

Abonează-te la blogul meu pentru a primi cele mai noi articole!

Dacă ți-a plăcut acest articol dă-i un share să afle și prietenii tăi!

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *