Analize

Analiza tehnică a Petrolului Brent în 03.01.2020

Acțiunile grupului TeraPlast

Salut, astăzi vreau să îți prezint analiza tehnică a prețului Petrolului Brent în data de 03.01.2020. Graficul folosit este cel zilnic.

În analiza tehnică a Petrolului Brent trebuie de avut în vedere și faptul că prețul Petrolului Brent se tranzacționează în zona 70 de dolari.

Conform graficului, în ultima perioadă de timp prețul Petrolului Brent a avut o evoluție ascendentă. Creșterea prețului Petrolului Brent a fost susținută în special de tensiunile politice din Orientul Mijlociu.  

analiza petrol brent 03.01.2020

 

În analiza prețului Petrolului Brent trebuie de avut în vedere și faptul că prețul Petrolului Brent se tranzacționează în zona 70. Prețul a crescut puternic în această dimineață în urma atacului din partea armatei SUA asupra unui convoi în apropiere de aeroportul internațional din Bagdad, în care se afla și Qasem Soleimani (general în armata Iranului). Generalul iranian a fost ucis de rachetele americane, în acest sens prețul petrolului a suferit o creștere imediată, deoarece în urma unor astfel de tensiuni se instalează panica în piețele de capital. În urma unor astfel de evenimente, mai ales în zona Orientului Mijlociu, prețul petrolului crește imediat, fapt confirmat și de evenimentul produs lângă aeroportul din Bagdad.

Este foarte posibil ca prețul Petrolului Brent să rămână crescut o vreme, până se vor mai aplana conflictele dintre SUA și Iran. În situația în care Iranul va răspunde cu un atac armat asupra ambasadei SUA, atunci lucrurile se vor complica și mai tare și probabil prețul petrolului va crește din nou.

Atât timp cât prețul Petrolului Brent va rămâne peste pragul 67, acesta își menține tendința de creștere.

Dacă suportul din zona 67 cedează, atunci este posibil să vedem o corecție a prețului spre zona 65. În scenariul în care pragul din zona 70 va fi spart, este foarte posibil să vedem o creștere a prețului Petrolului Brent spre  nivelul 73 – 75.

   Această analiză are caracter informativ și nu reprezintă o recomandare de investiție.

Dacă ți-a plăcut acest articol dă-i un share să afle și prietenii tăi!

Abonează-te la blogul meu pentru a primi cele mai noi articole

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *