Analize

Acțiunile companiei DIGI pe trend crescător

Acțiunile companiei DIGI pe trend crescător

Acțiunile companiei DIGI se află pe un trend crescător după perioada în care au corectat abrupt.

Înainte de corecția suferită în luna septembrie, acțiunile companiei DIGI se tranzacționau la prețul maxim de 35,20 lei. După corecție, prețul acțiunilor a coborât spre 30 de lei. Corecția fiind de aproximativ 14%.

În ultimele săptămâni acțiunile companiei DIGI au evoluata pozitiv, creșterea fiind de aproximativ 8% până în momentul de față. 

Marja Operațională a companiei DIGI este 13%. Media la nivel european este 8,5%, Marja netă la nivel european este 5,5%, la nivelul companiei DIGI, marja netă este negativă.  

În ultimele 90 de zile, variația prețului acțiunilor a fost de aproximativ -1,2%. În schimb în ultimele 12 luni, prețul acțiunilor DIGI a crescut cu aproximativ 2%.

În primele nouă luni ale anului 2020, cifra de afaceri a companiei DIGI a crescut cu aproximativ 9% față de primele nouă luni din 2019.

Cifra de afaceri aferentă trimestrului al treilea din 2020, este mai mare cu aproximativ 9,5% decât în trimestrul al treilea din 2019. Profitul operațional aferent trimestrului III 2020, este mai mic cu aproximativ -8,5%, față de trimestrul al treilea din 2019.

Față de trimestrul al doilea din 2020, în trimestrul al treilea DIGI a obținut un profit net mai mare cu aproximativ 17%, un profit operațional mai mare cu aproximativ 27% și o cifră de afaceri mai mare cu aproximativ 6%. 

România este țara în care compania obține cele mai mari venituri din vânzarea abonamentelor. Însă în Ungaria și Spania se observă o ușoară creștere a veniturilor. Faptul că profitul operațional din trimestrul al treilea 2020 este mai mare față de cel obținut în celelalte două trimestre ale anului 2020 este un semnal pozitiv. De la aproximativ 37 mil lei în Trim II 2020, la aproximativ 48 mil lei, în Trim III 2020.

În vară Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care RCS-RDS, va putea prelua rețeaua de comunicații AKTA Telecom. În decurs de trei ani, DIGI a promis că va furniza servicii la aceeași calitate și același preț, cu cele furnizate clienților DIGI, pentru aproximativ 95% dintre clienții preluați de la  AKTA. 

Compania DIGI Communications are un mare avantaj, se împrumută foarte ieftin. Într-un articol mai vechi de pe profit.ro am găsit faptul că cei de la DIGI își finanțează afacerea foarte ieftin, doar statul român se poate împrumuta mai ieftin. 

,,Digi Communications, compania care deține operatorul telecom RCS&RDS, a atras, prin emisiunea de obligațiuni lansată recent,  450 milioane euro, cu o rată a dobânzii de 2,5% pe an și cu scadența în 2025, și 400 milioane euro, cu o rată a dobânzii de 3,25% pe an și cu scadența în 2028, peste țintă.,, sursa: profit.ro

Referitor la segmentul comunicațiilor mobile, DIGI și-a menținut poziția de lider ca destinație de portabilitate a numerelor de telefon. În luna septembrie 2020, 46% dintre portările care au avut loc, au avut ca destinație finală compania DIGI.

Așa cum am amintit mai sus, după corecția din luna septembrie, acțiunile companiei DIGI și-au revenit destul de repede. De la minimul de 30 lei atins în data de 25.09.2020, acțiunile companiei au avut parte de o creștere de aproximativ 12,5%, până la un punct maxim de 33,8 lei. Ulterior au corectat, prețul acțiunilor stabilizându-se în zona de 33 de lei. Acțiunile companiei DIGI se tranzacționează sub zona mediei mobile de 100 de zile.

Acțiunile companiei DIGI pe trend crescător

Media mobilă de 10 zile a intersectat-o pe cea de 20 de zile. În acest sens mă aștept ca pe termen acțiunile companiei DIGI să își continue trendul crescător pe care se află în prezent. 

Indicatorul Stochastic împreună cu MACD indică o potențială creștere. În ultimele două ședințe de tranzacționare din săptămâna care a trecut, acțiunile companiei DIGI au crescut puternic, însă închiderea de ieri a fost făcută în teritoriul negativ.

Chiar dacă pe grafic se poate observa o formațiune care seamănă cu un triunghi, mă aștept ca suportul format la 33 de lei, care coincide cu retragerea Fibonacci de 23,6% să reziste. Suportul format în jurul valorii de 33 lei este un suport destul de important, totodată fiind considerat de către investitori un suport psihologic. În cazul de față ar putea avea loc două scenarii.

În primul scenariu, acțiunile companiei DIGI ar putea evolua în interiorul triunghiului, suferind o corecție de aproximativ 2 – 3 %, urmând ca ulterior să crească spre 33 de lei/acțiune.

In scenariul al doilea în care suportul de la 32,85 lei rezistă, mă aștept ca prețul acțiunilor să evolueze ascendent, un prim preț fiind de 33,6, urmând ca ulterior să crească spre 35 lei/ acțiune.

Alți analiști estimează că în perioada următoare acțiunile companiei DIGI ar putea să crească. Un preț țintă pentru acțiunile companiei fiind de aproximativ 39 lei aproape de prețul de listare a companiei.

Această analiză are caracter informativ și nu reprezintă o recomandare de investiție.

Abonează-te la blogul meu pentru a primi cele mai noi articole!

Dacă ți-a plăcut acest articol dă-i un share să afle și prietenii tăi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *