Acțiunile companiei Alro Slatina pe trend crescător

Acțiunile grupului TeraPlast

Acțiunile companiei Alro Slatina se află pe un trend major ascendent. După corecția din Martie, acțiunile companiei Alro Slatina au întrat pe un trend de creștere.

Comparat cu media sectorului din care face parte la nivel european, compania Alro Slatina are indicatorul PER calculat la 6.7, P/S este egal cu 0.6 și Marja Operațională de 18%.

Media PER la nivel european este 37.1, P/S este 0.4, iar Marja Operațională  de 1.4%.

În ultimele 90 de zile, variația prețului acțiunilor a fost de aproximativ -2%. În ultimele 12 luni, prețul acțiunilor Alro Slatina a scăzut cu aproximativ -1,4%.

În primele nouă luni ale anului 2020, cifra de afaceri a companiei Alro Slatina a scăzut cu aproximativ 10% față de primele nouă luni din 2019. Profitul operațional la nouă luni din 2020, este mai mare cu 180%, față de primele nouă luni din 2019.

Cifra de afaceri aferentă trimestrului al treilea din 2020, este mai mică cu aproximativ 11%, decât în trimestrul al treilea din 2019.

Profitul operațional aferent trimestrului III 2020, este mai mare cu aproximativ 130%, față de trimestrul al treilea din 2019. Profitul net, este și el mai mare cu 120% în trimestrul al treilea 2020, față de trimestrul al treilea 2019.

Față de trimestrul al doilea din 2020, în trimestrul al treilea Alro Slatina a obținut un profit operațional mai mare cu aproximativ 115% și o cifră de afaceri mai mică cu aproximativ 10%. Profitul net a scăzut cu aproximativ 95%.

Având în vedere că în data de 13.11.2020, compania a publicat rezultatele financiare pentru primele nouă luni ale anului 2020 și cu toate că rezultatele publicate de către companie au fost încurajatoare, prețul acțiunilor a continuat să se mențină pe trendul ascendent început încă din luna Martie.

Pe grafic se poate observa faptul că acțiunile companiei Alro Slatina se regăsesc pe un trend major ascendent. Maximul atins în ultima perioadă fiind de 2,2 lei/ acțiune. De la data de 19.03.2020, când acțiunile companiei Alro Slatina au atins minimul de 1,16 lei, prețul acțiunilor a crescut cu aproximativ 90%.

Acțiunile companiei Alro Slatina pe trend crescător

În cadrul trendului major de creștere, încadrat în canalul ascendent marcat cu roșu, s-au format mai multe trenduri mai mici. Ultimul dintre ele este cel încadrat cu albastru, fiind un trend tot de creștere.

Indicatorul Stochastic împreună cu MACD indică o continuare a trendului ascendent. Media mobilă de 10 zile a intersectat-o pe cea de 20 de zile, semn că pe termen scurt prețul acțiunilor companiei Alro Slatina ar putea să-și continue creșterea. În zona 2,2 lei, se poate observa o zona de rezistență minoră, dar de la care în trecut prețul acțiunilor companiei Alro Slatina au respins.  

Mă aștept ca suportul format la 2,1 de lei, care coincide cu retragerea Fibonacci de la 76,4% să fie unul serios și la o eventuală corecție minoră, acesta să reziste cu brio.

Luând în considerare faptul că rezultatele la nouă luni obținute de către compania Alro Slatina sunt încurajatoare, mă aștept ca pe termen scurt acțiunile companiei să evolueze lateral, apoi după ce vor depăși zona de rezistență formată la 2,2, prețul acțiunilor Alro Slatina să-și continue creșterea până spre zona de rezistență de la 2,39, unde se regăsește și retragerea Fibonacci de 100%.

Dacă și pe trimestrul al patrulea, compania va raporta rezultate tot la fel de încurajatoare, mă aștept ca prețul acțiunilor să se tranzacționeze în jurul valorii de 2,4 lei. Această valoare ar urma să se transforme într-un suport rezistent.

Un mare avantaj a fost faptul că Alro Slatina a primit sub formă de ajutor de la Statul Român 250 mil lei.

Pentru primele nouă luni ale anului, la nivel mondial prețului Aluminiului s-a aflat pe un trend de scădere. Media fiind de 1.633$/tonă. Însă în lunile Octombrie și Noiembrie prețul mediu al Aluminiului a început să crească. Cotațiile ajungând la valori de peste 1.850 – 1.900$/ tonă.

În momentul de față compania are în derulare un proiect de investiții, ,,Aluminium Pechiney 12 Low Energy”. Cu ajutorul acestui proiect, au fost reparate 56 de cuve de electroliză. Cu excepția producătorilor din China, conducerea companiei estimează că Alro Slatina se va clasa între primii 10 producători mondiali de aluminiu din perspectiva eficienței energetice pentru secția de electroliză.

Alți analiști se așteaptă ca în perioada următoare acțiunile companiei Alro Slatina ar putea să crească. Un preț țintă pentru acțiunile companiei fiind de aproximativ 30 lei, o potențială creștere de aproximativ 38%.

Această analiză are caracter informativ și nu reprezintă o recomandare de investiție.

Abonează-te la blogul meu pentru a primi cele mai noi articole!

Dacă ți-a plăcut acest articol dă-i un share să afle și prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.